Začněme tedy těstovinami.
Budete potřebovat:
600 g hladké mouky (té nejlepší, nebo můžete použít semolinu)
6 vajec (nebo 12 žloutků)
6 lžic kvalitního olivového oleje
Z výše uvedených surovin vypracujte těsto. Poté buď pomocí mlýnku na těstoviny nebo pomocí vlastních sil tvarujte těstoviny. Plát zkuste vždy vyválet co nejtenčeji. Těstoviny ve vodě dost nabudou, tak ať nemáte takové tlouštíky jako já :-). Před vařením nechte těstoviny chvíli proschnout.
Chuťově jsou výborné a náročnost je minimální. Vyzkoušejte!
Jako přílohu jsem si vybrala omáčku na těstoviny z Jamieho knihy Jamieho Amerika.
Suroviny: (2 porce)
- 2 čerstvé chilli papričky
- olivový olej
- 2 stroužky česneku, oloupané a nakrájené najemno
- nasekaná petržel
- 2 filety z ančoviček
- 200 g krájených rajčat v konzervě
- sůl
- pepř
- 2 panáky vodky
- 1/2 citronu
Uvařené těstoviny sceďte a ihned přidejte do vaší omáčky. Rozdělte na talíře, posypte citrónovou kúrou a zakápněte šťávou z citrónu.
Dobrou chuť!
Moje hodnocení:
Těstoviny byly chuťově výborné, akorát, jak jste si jistě všimli jsem je měla dost tlusté, ale tak snad opakováním se to naučím lépe :-). byl to můj první těstovinový pokus. :-) Jinak omáčka výborná, jen příště vynechám ančovičky... Ty moc nemusím a proto mi jejich chuť v jídle vadila. Ale ta vodka! Mňam... Krásně omáčku zjemnila a pozdvihla! A přitom alkohol se vypařil. Moc dobré!
Hezký den :-) přeje Lenča
ja uz dlhsie tiez uvazujem o cestovinach s touto omackou a ked mam odporucanie uz aj od teba,tak sa asi do nich konecne pustim :)))
OdpovědětVymazatvypadá to úžasně i přes ty silnější těstoviny ;-) mě tam trošku děsí ta vodka, vážně z toho není cítit?
OdpovědětVymazatklarish: vůbec... jen to pozvedne chuť :-)
OdpovědětVymazatmarysity: vyzkoušej, jsou fakt výborné... jen fakt válet na hodně tenko :D