sobota 11. února 2012

Karbenátky z červené řepy

Jak jsem slibovala, přikládám recept na "karbenátky" z červené řepy.
Budete potřebovat (12 karbenátků):
300 g drti z červené řepy a mrkve (dělám ji tak, že si hodím do odšťavňovače mrkev a řepu a odšťavním. Šťávu vypiju a z drti dělám karbenátky.)
1 cibuli
2 lžíce kukuřice
200g mletého masa
sůl
pepř
1 vejce
trochu strouhanky
majoránka

na obalení:
pikantní hraška a voda
strouhanka

V míse smíchejte mletá maso se zeleninovou drtí, poté přidejte, na jemno nakrájenou cibuli, kukuřici, vejce, strouhanku a koření. vypracujte těsto na karbanátky.
Karbenátky obaluji dvojím způsobem. Buď pouze ve strouhance nebo ve směsi připravené z hrašky a vody.
Obalené karbenátky dejte na pečícím papírem vyložený plech a pečte při 180°C asi 35 minut.

Jako přílohu jsem zvolila smetanové brambory. Brambory oloupejte a nakrájejte na kolečka. Dejte na plech vyložený pečícím papírem, posolte a pokapte olejem. Dejte péci. Po 30 minutách brambory vytáhněte z trouby. V misce smíchejte 2 lžíce zakysané smetany, 1 lžičku uzené papriky a sůl. Tuto směs nalijte na brambory a promíchejte. Poté dejte brambory dopéci. Mňam.

Přeji dobrou chuť.

1 komentář:

  1. Zdravé, celkem jednoduché a určitě mooc dobré. To je něco pro mě :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář. :-) Hezký den

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...