Dnes jsme vstali brzy ráno a vyrazili jsme se podívat na výlov jedovnického rybníka Olšovce. Nikdy jsem na výlovu nebyla, proto jsem se opravdu velice těšila. Po příjezdu na místo jsem byla mírně řečeno v šoku. Očekávala jsem prodejnu ryb, pár stánků a tak maximálně 200 lidí. To že okolo rybníku bude okolo 100 - 150 stánků s nejrůznějšími jedlými i nejedlými věcmi a davy, čítající tisíce lidí, jsem opravdu nečekala. Počet lidí byl mnohem větší než například prosincové vánoční trhy ve Vídni. Nepřeháním.
Samotný výlov byl senzační, jen ty fronty. Fronta na dravé ryby se stála tak hodinu a půl, fronta na vykuchání taktéž. Všude davy lidí, ale co nepochopím, že mají lidi chuť se v takových davech prodírat s pejskama a kočárkama. Potkali jsme snad 100 kočárků a ne o moc méně pejsků. Každou chvilku bylo slyšet kňučení, jak někdo stoupl pejskovi na tlapku každou chvíli mi někdo najel na nohy kočárkem. Opravdu je to zapotřebí? Není lepší nechat pejska doma a s kočárky si dávat trošku větší pozor?
Ale to jen takové menší zamyšlení. Když si odmyslím ty davy lidí, které nemám ráda za jakýchkoliv situací, tak to bylo parádní.
Rybí specialitky neměli chybu, výběr byl obrovský - uzené, grilované, čerstvé ryby. Smažené kapří hranolky, rybí polévka, řízky z ryb, a spoustu dalšího. Mimo rybích specialit zde bylo spoustu dalších gurmánských specialitek: slovenské sýry, slovanské pečivo, pštrosí uzeniny, pražená káva, francouzské delikatesy, svařené víno, punč, medovina, burčáček, opékaná šunka, oštiepky pečené s brusinkovou omáčkou, zabijačkové speciality, pečené vepřové, halušky a mnoho, mnoho dalšího. Opravdu bylo co jíst ;-)
Bylo zde i plno stánků s ručními výrobky. Vedle nádherných věcí typu ručně dělané keramiky, výrobků z ovčí vlny, foukané a broušené sklo,.. zde byli i tradiční "vietnamské" kýče, které zde určitě býti nemusely.
Ale celkově výlov Olšovce hodnotím velice kladně a výlet na rybník, který se vypouští, stojí určitě za to. Nejen že se podíváte na práci rybářů a můžete ochutnat rybí specialitky, ale také si můžete pochutnat na opravdu velkém výběru jiných specialitek. Jen pokud můžu doporučit, tak to chce jít opravdu velmi brzo ráno, pokud chcete koupit ryby rychle. Někteří nám říkali, že ideální je být na výlovu už v 7 hodin ráno.
My si koupili pár svařáčků a punčů, pštrosí klobásky, uzenou štiku a pstruha, korbáčiky, výborný francouzský sýr (od opravdového Francouze, který byl velice milý a sálala z něj pozitivní energie), grilovanou šunku (famozní), cukrovou vatu (moje úchylka od dětství - stánků tu bylo alespoň 10, ale jen jeden vypadal lépe než ostatní, byl čistý, neulepený a vata chutnala po jahodách, stejně jako ta, kterou jsem si kupovala v dětství), a určitě ještě spoustu dalších laskomin, už si ani nevzpomínám.
Přikládám pár fotek.
Přeji hezký den.
Láska k vaření a dobrému jídlu mě provází už od dětství. Jako malá jsem strašně ráda pomáhala mamce s pečením vánočního cukroví a snad od devíti let jsem pekla, vařila a kuchtila dobrůtky. Mám dva sny týkající se vaření. První velký sen je otevřít si jednou svou malou cukrárnu. Mým druhým snem bylo založit si blog o vaření a jídle. Tento sen jsem si nyní rozhodla splnit. Vítejte u mě v kuchyni. Přeji Vám dobrou chuť! Leňulka
To musel být hodně příjemný výlet :) Chtěla bych zase ochutnat všechno ze jmenovaného :D
OdpovědětVymazatNo nechci videt ten rybnik, kde vylovis pstrosi klobasy
OdpovědětVymazat