Zase se vracím v myšlenkách zpět do Řecka... Dostala jsem chuť na fetu a rajčata, tak jsem si připravila zapečenou fetu s rajčaty, takovou jakou jsme jedli na Corfu. Je to moc dobrá chuťovka např. k vínu, nebo jen tak místo večeře.
Na 2 porce si připravte fetu (200g), rajčata (nejlépe loupaná z plechovky - 400g), 1 střední cibuli, 2 stroužky česneku, olivový olej, koření na feta sýr (základem je oregáno, tymián a petržel), sůl.
Postup je jednoduchý. Vše nakrájejte. Do pekáčku či zapékací misky kápněte olivový olej (nešetřete, olej je nositelem chuti), posypte hojně cibulí, přidejte česnek, poklaďte plátky fety, zasypte rajčaty a okořeňte.
Pečte při 150°C asi 15 minut. Podávejte s opečenou bagetkou a bílým vínem. Nejlépe retsinou!
Láska k vaření a dobrému jídlu mě provází už od dětství. Jako malá jsem strašně ráda pomáhala mamce s pečením vánočního cukroví a snad od devíti let jsem pekla, vařila a kuchtila dobrůtky. Mám dva sny týkající se vaření. První velký sen je otevřít si jednou svou malou cukrárnu. Mým druhým snem bylo založit si blog o vaření a jídle. Tento sen jsem si nyní rozhodla splnit. Vítejte u mě v kuchyni. Přeji Vám dobrou chuť! Leňulka
mnam to vypada bozsky :-) aspon mam namet na pouziti toho uzasneho koreni od tebe :-*
OdpovědětVymazattaky to božsky chutná :-) určo vyzkoušej :-)
OdpovědětVymazat