úterý 18. října 2011

Zapečená feta

Zase se vracím v myšlenkách zpět do Řecka... Dostala jsem chuť na fetu a rajčata, tak jsem si připravila zapečenou fetu s rajčaty, takovou jakou jsme jedli na Corfu. Je to moc dobrá chuťovka např. k vínu, nebo jen tak místo večeře.


Na 2 porce si připravte fetu (200g), rajčata (nejlépe loupaná z plechovky - 400g), 1 střední cibuli, 2 stroužky česneku, olivový olej, koření na feta sýr (základem je oregáno, tymián a petržel), sůl.
Postup je jednoduchý. Vše nakrájejte. Do pekáčku či zapékací misky kápněte olivový olej (nešetřete, olej je nositelem chuti), posypte hojně cibulí, přidejte česnek, poklaďte plátky fety, zasypte rajčaty a okořeňte.
Pečte při 150°C asi 15 minut. Podávejte s opečenou bagetkou a bílým vínem. Nejlépe retsinou!

2 komentáře:

  1. mnam to vypada bozsky :-) aspon mam namet na pouziti toho uzasneho koreni od tebe :-*

    OdpovědětVymazat
  2. taky to božsky chutná :-) určo vyzkoušej :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář. :-) Hezký den

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...