Taky milujete hermelín? Já teda strašně moc. Obliba hermelínu u mě nabrala na obrátkách ve chvíli, kdy jsem ochutnala hermelínovou pizzu s brusinkami. Od té doby hermelín bez brusinek je pro mě tabu. Výborná sladkokyselá chuť brusinek dokonale podtrhuje chuť vyzrálého, smetanového hermelína.
Dá se jíst zastudena či zatepla, jen tak samotné na chlebu nebo jako součást pokrmu. Nyní Vám chci představit svůj pokus, který dopadl úchvatně a svou chutí ho řadím mezi top jídla, a to se přitom nejedná o moc pracný pokrm. Však posuďte sami.
Na hermelínový měšeč postačí 5 surovin a to hermelín, brusinky, tymián, listové těsto a žloutek.
Postup je jednoduchý. Listové těsto vyválejte a vykrojte z něj 4 kruhy, které budou velikostně asi tak 1x větší než hermelín. Poté rozkrojte podélně 4 hermelíny a vydlabte je tak, že necháte asi 0,5 cm okraj a vydlabete jej taky asi 0,5 cm hluboko. Z vydlabané hmoty z hermelínů můžete udělat hermelínovou pomazánku. Do vydlabaných půlek hermelínu dejte brusinkový kompot a zasypte tymián. Teď hermelíny opět přiklopte do původního tvaru, položte doprostřed listového kruhu a zabalte ho do tvaru měšce. Měšec potřete žloutkem a dejte zapéci do trouby na 180°C, dokud nebude listové těsto hotové.
Podávejte nejlépe se zeleninovým salátkem.
Dobrou chuť :-)
Láska k vaření a dobrému jídlu mě provází už od dětství. Jako malá jsem strašně ráda pomáhala mamce s pečením vánočního cukroví a snad od devíti let jsem pekla, vařila a kuchtila dobrůtky. Mám dva sny týkající se vaření. První velký sen je otevřít si jednou svou malou cukrárnu. Mým druhým snem bylo založit si blog o vaření a jídle. Tento sen jsem si nyní rozhodla splnit. Vítejte u mě v kuchyni. Přeji Vám dobrou chuť! Leňulka
tak to je bomba! ja najnovsie ulietavam na hermeline,camemberte, brie s jablkami, hruskami popolievanymi medom :)
OdpovědětVymazat