neděle 5. února 2012

Narozeninové překvapení

S těmi, kteří mě nenavštěvují na facebooku, jsem se chtěla podělit o radosti, které mi nadělili nejbližší k narozeninám. Ne že bych byla tak vychloubačná, ale proto, že mi naprosto vyrazili dech :-) a já mám tak velkou radost, že ji prostě musím ventilovat.
Samozřejmě, že budu psát jen o dárcích, které se týkají jídla a kuchyně.
Od nejlepší kamarádky a skvělé foodblogerky Klárky jsem dostala čaj s příchutí jahodového cheesecaku (ano čtete dobře!), výborné paprikové koření a knížku Fit rodinka, která je plná napadů a tipů, jak správně vařit nejen pro dospělé, ale i pro děti a to i pro ty úplně nejmenší.

A od mého nejbáječnějšího muže jsem kromě dvou kytiček (jednu v den narozenin a druhou v den oslavy narozenin), bonboniéry a zásoby žvýkaček dostala úžasnou, senzační knížku o francouzské kuchyni. Která je plná nejen božských receptů, ale taktéž historie francouzské kuchyně, jejich zvyklosti a další. Kniha je rozdělena podle francouzských oblastí a vždy v úvodu jsou uvedeny nejtypičtější potraviny daného regionu. Tudíž tu najdete spoustu informací o francouzském vínu, šampaňském, pečivu, sýrech, rybách a mnoha dalším.
Dalším skvostem do mé sbírky je další kuchařka od mého milého. Jde o knihu Forever summer od Nigelly Lawson. Kniha je plná letních, osvěžujících receptů na drinky, saláty, lehké pokrmy, zmrzliny a spoustu dalšího. Zatím jsem ji jen prolétla, ale fotografie jídel jako by na Vás křičeli "Sněz mě! Sněz mě! Sněz mě!". Nedá se v ní listovat s prázdným žaludkem. Tudíž mám v plánu si dnes večer nakrájet sýr, nalít sklenici vína a pustit se do ní!
Posledním dárečkem od mého milého byl odšťavňovač ovoce, který jsem si strašně dlouho přála, ale vzhledem k velikosti (spíš nevelikosti) naší kuchyně jsem racionálně odolávala jeho koupi. Včera večer jsem jej dostala a hned jsem musela zkoušet.... První pokus - jablkovo - mrkvovo - pomerančový juice byl výborný. Dnes se musím stavit v nějakém marketu a dokoupit ovoce, zeleninu, abych si svého nového pomocníka více otestovala. :-)
Přeji krásnou neděli. Příští týden se můžete těšit na minimálně další dva recepty od Jamieho a možná, možná přidám i něco z nových kuchařek :-). Ale uvidíme jestli se k vaření vůbec dostanu.... Zatím mám spíš pocit, že příští měsíc strávím na novými kuchařkami a nad odšťavňováním všeho možného i nemožného. Ale nebojte pokusím se alespoň o toho Jamieho.

Lenka

3 komentáře:

  1. aj ja chcem taketo darceky! a hned teraz mat narodeniny! :D

    OdpovědětVymazat
  2. Páni, ty se máš, obzvlášť ta francouzská kuchařka a odšťavňovač by se mi taky líbily :)
    A všechno nejlepší, Beruško :):)

    OdpovědětVymazat
  3. Jsem neskutečně šťastná když ti mé dárky dělají radost! Doufám, že to tak bude navždy ;-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář. :-) Hezký den

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...