středa 1. února 2012

Tak trochu klobásový Cassoulet

Jako další zkušební jídlo od božského Jamieho jsem si vybrala "Tak trochu klobásový Cassoulet".


Zdroj: youtube.com

Na 4 porce si připravte:
10 dkg anglické slaniny
2 červené cibule
olivový olej
rozmarýn, tymián, bobkový list a další dřevnaté bylinky
pórek
1 plechovka máslových bílých fazolí
1 plechovka loupaných rajčat (nebo dobrý protlak)
400 g klobásy (Jamie použil vinné klobásky, ale myslím si, že dobré to bude s jakoukoliv kvalitní a chuťově dobrou klobásou)
sůl
pepř

Na strouhanku:
2 čerstvé rohlíky (já použila grahamové bulky)
olivový olej
2 stroužky česneku
bylinky
sůl

Postup: (píšu, jak jsem to dělala já, přesný postup, jak to dělal Jamie, se můžete podívat ve videu)
Na pánvi rozehřejte trošku olivového oleje, poté přidejte nakrájenou slaninu. Tu orestujte. Poté do oleje přidejte bylinky. Krásně pustí aroma. Poté do pánve přidejte nakrájenou cibulku a porek. Chvilku dusíme, dokud cibulka nezměkne. Poté přidejte plechovku fazolí a plechovku rajčat. Dochuťte solí, pepřem a nechte bublat.
Rozehřejte troubu na 190°C. Na druhé pánvi orestujte klobásky. (Vinné dejte ještě na chvilku zapéci do trouby, obyčejné klobásky stačí jen opéci na pánvi.).
Vezměte mixér. Vhoďte do něj na kousky natrhané pečivo, zakápněte olejem, osolte, přidejte česnek (nemusíte loupat, jen uřízněte spodek). Poté směs umixujte dokud nevznikne vláčná strouhanka.
Fazolovo-rajčatovou směs nalijte do pekáčku. Posypte polovinou strouhanky. Poté pokryjte kousky klobásy a nakonec zasypte zbylou strouhankou. 
Dejte zapéci tak na 8 minut do trouby.

Servírujte s bagetkou.

Můj komentář:
Chuťově velice dobré. Nádherná chuť, božská vůně bylinek, lehká vůně slaninky, máslová chuť fazolí, nezaměnitelná chuť rajčat a to vše podtrhuje křupavá, bylinkovo - česneková stouhanka. Nevím, prostě mi to opravdu velice chutnalo. Možná bych přidala trošku bílého vína, jak do pokrmu, tak poté k jídlu :-). Přítel byl také nadšený.
Čas - Jamie za 30 minut stihl Cassoulet, lehký salát a nepečený pusinkový dezert (z kupovaných pusinek). Já za 30 minut stihla "jen" Cassoulet. Ale já nejsem žádný závodník, krájení, vaření, míchání, pečení si užívám. Proto mi 30 minut na přípravu tak dobré večeře přijde jako úspěch.




2 komentáře:

  1. tohle je nádhera, to zkusím. Vypadá to velmi jedle:-)

    OdpovědětVymazat
  2. tohle musím taky zkusit ;-) mimochodem už si taky chystám nějaké receptíky od Jamieho na blog plus inspirace do dalšího kuchtění. On je prostě bůh :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář. :-) Hezký den

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...