úterý 7. února 2012

Zapečený libanonský chléb se zeleninovo-tuňákovou směsí

Dneska mám pro Vás receptík na rychlou, dobrou a relativně dietní večeři.
Připravte si (2 porce):
libanonský chléb (na 1 porci 2 placky)
ghee (přepuštěné máslo, postup ZDE)
olivový olej
3 stroužky česneku
1 čerstvá chilly paprička
1 červená cibule
1 červená paprika
nakládaná kukuřice
rajčatový protlak
1 plechovka tuňáka
bylinky - oregáno, bazalku
parmazán
Na pánvi rozehřejte olivový olej, do něj vhoďte osmažit na plátky nakrájený česnek a nadrobnou nakrájenou chilly. Po chvilce, až paprička i česnek pustí aroma, přidejte nadrobno nakrájenou červenou cibuli, na kostičky nakrájenou papriku a zalijte protlakem, poté přidejte bylinky a asi 5 minut duste.
Nakonec přidejte kukuřici a tuňáka a nechte prohřát.
Mezitím si v rozpálené troubě nahřejte placky potřené ghí. Poté stačí jen naservírovat - placky přeložte napůl, naplňte směsí a hojně posypte strouhaným sýrem (např. parmazán).

Dobrou chuť :-)

4 komentáře:

  1. To vypadá luxusně, hned bych si to dal :) To je libanonský chléb a ne tortila?

    OdpovědětVymazat
  2. ano, libanonský chleba. u nás vyrábí např. Penam :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak libanonsky chlieb som este nejedla asi som sa s nim nejako nestretla. Ta tuniakovo-zeleninova zmes vyzera hriesne dobre, tu by som tuti zvladla bez problemov:)

    OdpovědětVymazat
  4. Co mi to dělááš?! Víš jakou na to mám te%d chuť? :D Úžasný prostě!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář. :-) Hezký den

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...