pondělí 24. října 2011

Hermelínový měšec

Taky milujete hermelín? Já teda strašně moc. Obliba hermelínu u mě nabrala na obrátkách ve chvíli, kdy jsem ochutnala hermelínovou pizzu s brusinkami. Od té doby hermelín bez brusinek je pro mě tabu. Výborná sladkokyselá chuť brusinek dokonale podtrhuje chuť vyzrálého, smetanového hermelína.
Dá se jíst zastudena či zatepla, jen tak samotné na chlebu nebo jako součást pokrmu. Nyní Vám chci představit svůj pokus, který dopadl úchvatně a svou chutí ho řadím mezi top jídla, a to se přitom nejedná o moc pracný pokrm. Však posuďte sami.


 Na hermelínový měšeč postačí 5 surovin a to hermelín, brusinky, tymián, listové těsto a žloutek.
Postup je jednoduchý. Listové těsto vyválejte a vykrojte z něj 4 kruhy, které budou velikostně asi tak 1x větší než hermelín. Poté rozkrojte podélně 4 hermelíny a vydlabte je tak, že necháte asi 0,5 cm okraj a vydlabete jej taky asi 0,5 cm hluboko. Z vydlabané hmoty z hermelínů můžete udělat hermelínovou pomazánku. Do vydlabaných půlek hermelínu dejte brusinkový kompot a zasypte tymián. Teď hermelíny opět přiklopte do původního tvaru, položte doprostřed listového kruhu a zabalte ho do tvaru měšce. Měšec potřete žloutkem a dejte zapéci do trouby na 180°C, dokud nebude listové těsto hotové.
Podávejte nejlépe se zeleninovým salátkem.

Dobrou chuť :-)

1 komentář:

  1. tak to je bomba! ja najnovsie ulietavam na hermeline,camemberte, brie s jablkami, hruskami popolievanymi medom :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář. :-) Hezký den

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...