čtvrtek 10. listopadu 2011

Představuji Vám...

Je nejvyšší čas představit tu osobu, která je pro mě prototypem božské kuchařky. Osoba, ze které láska k dobrému jídlu sálá z každého úsměvu, posunku, gesta,... Osoba, která miluje tradiční recepty, přidává do nich svůj šarm a um, kuchařka, která se neostýchá udělat kalorickou bombu. Kuchařka, která je ochotna pro dobré jídlo skoro všeho. Kuchařka, která mě naučila dělat si domácí vanilková cukr, seznámila mě s granátovými jablky, ukázala mi, že brusinky jsou lahodné a povznášející. Kuchařka, díky které miluji Vánoce snad ještě víc než kdy jindy. Protože její vánoční videa jsou tím nejlepším, co vám televize může nabídnout. Ano, nebudu Vás napínat.


Představuji Vám svou největší kuchařskou lásku Nigellu Lawson :-), asi nejoblíbenější a nejznámější britskou kuchařku.
Nigella je půvabná, krásná dáma. Její recepty jsou fantastické. Její charisma a prožitek z jídla jsou tak nakažlivé, že po shlédnutí tohoto videa si ji jistě zamilujete taky.
Tato úžasná kuchařka je taky úžasnou autorkou výborných kuchařek. V češtině již vyšli dvě (pokud se nepletu): aktuální Vánoce s Nigellou a Vaříme Express. Dají se koupit skoro v každém větším knihkupectví - bux, knížní klub, knihy dobrovský a další.

Dále - zatím jen v angličtině - vyšlo: Feast, Forever Summer, Nigella bites, How to be a domestic goddess, How to eat a nakonec i podle mého nejlepší Kitchen. Tato knížka, byť je v angličtině, by neměla chybět v žádné knihovničce pořádného milovníka jídla. I já se snažím být letos moooc hodná, abych právě ji našla letos pod stromečkem. :-)

S Nigellou se na mém blogu budete určitě setkávat častěji. Má tolik úžasných receptů, které chci vyzkoušet a podělit se s Vámi o ně, že by to bylo na celý soukromý blog.
Některá jídla jsem již zkoušela a vždy dopadla výborně, ale bohužel jsem si je nenahotila, takže budu muset vařit znovu, abyste uvěřili, jak je úžasná. ;-)

Upozorňuji ale všechny dietáře, aby se v zájmu dosažení své vysněné váhy na její videa ani nekoukali :-) a taktéž upozorňuji všechny zastánce zdravé stravy, mohl by to pro ně být šok. Ano, i já miluji zdravou stravu, ale prostě nedokáži si představit Nigellu bez kilogramů luxusní kvalitní čokolády, litrů kvalitního alkoholu, senzačních pečených masíček, delikátních a vražedných dezertů a spousty dalšího.

Já Vám tady slibuji, že do konce týdne se zde objeví alespoň jeden recept od Nigelly.

Doufám, že se Vám článek alespoň trochu líbil.

Hezký den

Vaše Lenička

4 komentáře:

  1. Paci sa mi, ked na konci programu ide v noci do chladnicky mlsat :)) tiez si rada pozrem jej program.

    OdpovědětVymazat
  2. miska suhlasim s tebou, najlepsie su zaverecne titulky v chladnicke :D.. a k clanku.. NEEXISTUJE lepsia kamoska z telky ako NIGELLA..a jej knihy - vsetky, su dokonala prirucna literatura kazdej milovnicky dobreho jedla! :))))

    OdpovědětVymazat
  3. Já Nigellu taky miluju, je to člověk, který jídlo miluje a taky ho s láskou vaří - a nebojí se ho sníst. I já se závistivě koukám na její plnou noční ledničku :D Dobrý tip na dárek, Leňulko, děkuju. Jana

    OdpovědětVymazat
  4. Bezvadná kuchařka, moc ráda se na ni dívám... Moc pěkně si ji popsala:)
    Pavla

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář. :-) Hezký den

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...