neděle 30. října 2011

Vánoční přípravy

Zdravím Vás, moji milí návštěvníci :-). Tentokrát zde nenajdete žádný recept. Tentokrát se na Vás obracím s prosbou já. Jelikož jsou pro mě advent a vánoční přípravy tím nejkrásnějším obdobím roku, tak se snažím vždy vše s předstihem naplánovat. Chci aby bylo vše perfektní. Advent začne již za 4 týdny a proto již teď přemýšlím nad tím, jak si letos advent zpříjemním a oslavím příchod Vánoc.
Proto se Vás ptám:
Jaký recept na vánoční perníčky se Vám osvědčil nejvíce? Já bohužel zkoušela už spoustu receptů, ale málokdy se mi povedly měkké perníčky.
Jedna moje známá cukrářka dělá každoročně perníkové těsto již v září, prý aby se koření rozvinulo. O recept se bohužel podělit nechce, ale vím, že těsto potírá olejem, dělá ho z opravdu velkého množství dávek a před pečením ztvrdlou část okrájí a vyhodí, ale je faktem, že jsou to nejchutnější perníčky, které jsem kdy ochutnala. 
Které druhy cukroví pečete tradičně každý rok? Nebo zkoušíte každoročně jiné? U nás každoročně vyhrávají rohlíčky, linecké, tlapky a perníčky. Poté se snažím zkoušet nové a nové druhy.




Máte nějaké vánoční zvyklosti, které dodržujete každý rok?
Neznáte recept na výbornou paštičku? Chtěla bych letos zařadit paštičky mezi jedlé dárky. Na netu je spousta receptů, ale který vybrat, aby se opravdu povedla?
Taky obdarováváte nejbližší jedlými dárečky? Pokud ano, podělíte se o inspiraci? Já loni obdarovávala nejbližší parmazánovými sušenkami, karamelovými sušenkami, zeleninovými chipsy, peperonattou a vánočkou. Letos toho mám v plánu více, zatím paštičky a vánoční anglický koláč, co dál to se ještě uvidí.

Co se týče nadcházejících Vánoc, tak Vás nalákám na pár budoucích článečků. Určitě se s Vámi podělím o recepty na své nejoblíbenšjší cukroví, o nejlepší recept na vaječný koňak, o recept na jedlý adventní kalendář a mnoho dalšího. Taky Vás seznámím s mou nejoblíbenější kuchařkou, která, stejně jako já, miluje Vánoce. Kdo to bude, to se nechte překvapit.

Krásný zbytek neděle. Lenka

2 komentáře:

  1. Ahoj Leňulko,
    perníčky, které jsou hned měkké jsou třeba tyhle:
    http://www.mamincinyrecepty.cz/ruzne-pernicky/cokoladove-pernicky

    http://www.mamincinyrecepty.cz/ruzne-pernicky/lahudkove-pernicky
    Na paštiku se zeptám našich, taťka dělá výbornou, všichni na ni úpěnlivě čekáme.
    A co se týká cukroví, u nás vede tohle: vanilkové rohlíčky/mám super recept od kamarádky a lepší jsem nejedla/, linecké, škaredé rohlíčky, žloutkové koláčky a ořechové placičky.
    Mimochodem, líbí se mi u tebe, je vidět,že vaříš s láskou. Jana

    OdpovědětVymazat
  2. Perníčky, které děláme každý rok, jsou po upečení lehce tvrdé, ale během dvou, tří dnů jsou normálně k jídlu :) Veškeré loňské vánoční cukroví mám tady: http://vareni.ritta.cz/vanoce-2010/, s linkami na recepty :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář. :-) Hezký den

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...