Na výbornou zeleninovou polévku z dýně Hokkaido si připravte 1 litr zeleninového vývaru, obilná smetana, 1 středně velká dýně Hokkaido, 2 cibule, 1 velká mrkev, 1 petržel, 1/4 celeru, tymián, bobkový list, oregáno a sůl.
Cibuli orestujeme na oleji. Dýni omyjeme, vydlabeme a nakrájíme na kostky. Pokrájíme i zbylou zeleninu. Přihodíme do hrnce k cibuli a chvíli restujeme. Poté přidáme koření, vývar a vaříme do změknutí. Uvařené rozmixujeme.
Podáváme přelité obilnou smetanou a posypané oregánem.
Polévka je hodně sytá!
Láska k vaření a dobrému jídlu mě provází už od dětství. Jako malá jsem strašně ráda pomáhala mamce s pečením vánočního cukroví a snad od devíti let jsem pekla, vařila a kuchtila dobrůtky. Mám dva sny týkající se vaření. První velký sen je otevřít si jednou svou malou cukrárnu. Mým druhým snem bylo založit si blog o vaření a jídle. Tento sen jsem si nyní rozhodla splnit. Vítejte u mě v kuchyni. Přeji Vám dobrou chuť! Leňulka
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za každý komentář. :-) Hezký den