Recept na bublaninu jsem sem dávala nedávno. Bublaninka byla výborná, ale přesto mi tady chybí recept na mou nejoblíbenější ovocnou buchtičku. Dnes jsem pekla, tak jsem ji i nafotila a tady je :-).
Připravte si 30 dkg cukru (já dávám je 15dkg třtinového a bohatě to stačí) a ušlehejte jej do pěny se 4 žloutky a 8 lžicemi oleje. Poté přimíchejte 300 g polohrubé mouky s 1 práškem do pečiva (já nahrazuji vinným kamenem). Úplně nakonec zašlehejte sníh ze 4 bílků.
Troubu předehřejte na 180°C. Těsto pokryjte hojně meruňkami a borůvkami. Nakonec ještě posypte drobenkou, kterou zhotovíte z 5 dkg másla, 5 dkg třtinového cukru a 5 dkg hrubé mouky.
Pečte asi 30 minut.
A proč ji mám nejraději? Protože je jednoduchá, vždycky se povede a chutná výborně s jakýmkoliv ovocem. Pokud použijete zralé a sladké ovoce, tak buď uberte jako já cukr v základu, nebo již nesypte drobenkou, aby moučník nebyl přeslazený. Tento psaný recept - beze změn - je vhodný např. na kyselý rybíz. :-)
Hodnocení: 8 z 10
Láska k vaření a dobrému jídlu mě provází už od dětství. Jako malá jsem strašně ráda pomáhala mamce s pečením vánočního cukroví a snad od devíti let jsem pekla, vařila a kuchtila dobrůtky. Mám dva sny týkající se vaření. První velký sen je otevřít si jednou svou malou cukrárnu. Mým druhým snem bylo založit si blog o vaření a jídle. Tento sen jsem si nyní rozhodla splnit. Vítejte u mě v kuchyni. Přeji Vám dobrou chuť! Leňulka
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Ahoj Lenka. Dakujem za tvoju navstevu u mna. Ako vidis, tvoje pozvanie som prijala. Na tvojom blogu som nasla zopar skvelych veciciek, ktore prilezitostne vyskusam. Drzim ti palceky, nech sa ti v blogovani dari. Zelam ti co najviac sledovatelov a navstevnikov,ktori zaiste najdu u teba inspiraciu. K tomuto receptu by si mohla prosim doplnit velkost plechu a este by ma zaujimalo co je to vinny kamen? Vdaka Papa Ada
OdpovědětVymazatprůměr formy je 28 cm. Ale dělám to i na plech 30 x 30 cm. :-)
OdpovědětVymazatJinak vinný kámen je zdravá alternativa kypřícího prášku bez fosfátů apod. :-) určitě o něm budu psát v nějakém z dalších článků :-) jeho výhodou mimo jiné je to, že v těstě není cítit.. jakože není cítit ta chuť prášku, když se ho dá víc :-) a je výborný... sáček 40g stojí okolo 17 Kč a vydrží mě tak na 2 - 3 buchty.... :-)
jinak děkuji za návštěvu
vdaka za odpoved
OdpovědětVymazat