středa 20. července 2011

Torta caprese

U Gurmánky Šárky probíhá letní soutěž. Dlouho předlouho jsem přemýšlela, který pokrm by byl vhodným kandidátem do soutěže na téma "Láska prochází žaludkem". Co bych asi uvařila či upekla svému příteli, když bych mu chtěla dát najevo, jak moc je pro mě důležitý? Chodů by bylo více, přeci jen těch milovaných jídel je mnoho, ale určitě bych na závěr připravila čokoládový koláč Tarte caprese, který má díky hromadě čokolády a mandlí přímo afrodiziakální účinky.



Inspirovala mě coco-sweetnes a recept jsem upravila dle receptu na stránkách S Italem v kuchyni.

Na Tarte caprese si připravíme 1/4kg másla, 1/4kg kvalitní hořké čokolády (alespoň 60%), 30 dkg mandlí, 20 dkg cukru a 5 vajec.
Troubu předehřejeme na 180°C.
V míse ušleháme žloutky s polovinou cukru.
Mezitím si na pánvi opražíme oloupané mandle, které poté rozmixujeme.
V hrnečku rozpustíme čokoládu s máslem. Tuto směs necháme vychladnout a poté opatrně přimícháme k našlehaným žloutkům s cukrem. Poté přimícháme i rozmixované či pomleté mandle.
Nakonec ušleháme tuhý sníh z bílků a zbylého cukru a OPATRNĚ přimícháme do směsi.

Směs vylijeme na menší plech, který jsme si vyložili pečícím papírem.
Pečeme při 180°C asi 40 minut.

Hotové sypeme moučkovým cukrem. Servírujeme buď jen tak, nebo se šlehačkou či ovocem.

Předem upozorňuji, připravte se na explozi čokomandlové chuti. Věřte, že pokud milujete čokoládu,tak jste nic lepšího nejedli.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář. :-) Hezký den

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...