neděle 10. července 2011

Patate cipolle al profumo di arrosto

... aneb Brambory a cibule s vůní pečeně (Zdroj: La Cucina Italiana č. 25)...

Výborná příloha k masům nebo prostě jen luxusní pokrm k večeři. Nevím jak bude chutnat Vám, ale já si tu chuť zamilovala a vařím teď skoro pořád. :-)
Je to celkem jednoduché a chuťově strašně výrazné a dobré, lehce osvěžující. Tak hurá do toho...
Na porci pro 4 osoby si připravte:
1 kg brambor (pokud máte rané brambory, tak je nechte se slupkou, jinak oloupejte a nakrájejte na čtvrtky)
150 ml silného hovězího vývaru (můžete nahradit i bujonem z kostky, ale dbejte na kvalitu! žádný glutamát :-) )
4 velké cibule
bobkový list
bílý vinný ocet
máslo
olivový olej
hrubozrnnou sůl

Brambory oloupejte a nakrájejte na čtvrtky a dejte vařit do hrnce s osolenou vodou a 1 lžící octa. Důležité je, aby kousky brambor byly zhruba stejně velké. Brambory nechte začít vařit a poté vařte jen 2 minuty a poté sceďte!
Cibuli nakrájejte na měsíčky a opečte na oleji do zlatova. Pánev odstavte.
Do pekáče dejte pečící papír, na něj nasypte lehce povařené brambory a 4 bobkové listy. Vše zalijte bujonem, ve kterém jste rozpustili kousek másla.
Pečte cca 15min při 200°C. Poté pekáč vytáhněte, přisypte cibuli a promíchejte a dále pečte dokud brambory nebudou hotové, vývar vypařený a cibulka opečená.
Jak už jsem v úvodu psala, tak můžete servírovat skoro ke všemu. Já dnes měla tyto brambůrky k pečenému pstruhovi. Ale můžete servírovat i jako samostatné jídlo. :-)
Dobrou chuť!

1 komentář:

  1. Tak to si rozhodně přichystám:)
    rozhodně sleduji protože tu máš milion super rad.)
    jako ten slaný dort!
    http://mumsaidicould.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář. :-) Hezký den

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...