Všechny foodblogy jsou plné bublanin a koláčů s ovocem a já stále nic. Až dnes jsem dostala ohromnou chuť na nějakou dobrou ovocnou buchtičku. Zalistovala jsem posledními čísli časopisů o jídle a v červencovém Apetitu jsem narazila na zajímavou bublaninu.
Zde je recept:
Troubu si předehřejte na 200°C. V míse ušlehejte 400ml smetany, 200g cukru, 1 vanilkový cukr a kůru z 1 biocitronu. Poté přimíchejte 5 vajec a nakonec 450g hladké mouky s 1 kypřícím práškem.
Toť vše :-). Poté jen nalijte na vymazaný a moukou vysypaný plech a hojně posypte ovocem. Já použila borůvky. Na ovoci nešetřete! Do bublaniny se ho vejde 2x víc než si myslíte.
Pozn. Jde o ne moc sladkou buchtu, spíše kyselejší. Osvěžující. Kdo má rád hodně sladké, tak je dobré ovoce ještě před pečením pocukrovat.
Já místo krystalového cukru dala třtinový a chuťově to je výborné.
Láska k vaření a dobrému jídlu mě provází už od dětství. Jako malá jsem strašně ráda pomáhala mamce s pečením vánočního cukroví a snad od devíti let jsem pekla, vařila a kuchtila dobrůtky. Mám dva sny týkající se vaření. První velký sen je otevřít si jednou svou malou cukrárnu. Mým druhým snem bylo založit si blog o vaření a jídle. Tento sen jsem si nyní rozhodla splnit. Vítejte u mě v kuchyni. Přeji Vám dobrou chuť! Leňulka
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za každý komentář. :-) Hezký den