Dneska je v Brně typické podzimní počasí. Prší, fouká, je chladno. Místo aby mě trhovci přesvědčovali o opaku, tak oni si začnou prodávat dýně. Ano, už teď. Copak se dá odolat dýni Hokkaido? Hned jsem si jednu, letošní první, zakoupila. A dnes jsem si uvařila hrnec výborné dýňové polévky, na kterou máte recept zde.
A protože mě honila mlsná, tak jsem si udělal ostružinový koláč. Recept jsem použila tento. A musím říc, že jde o opravdu luxusní záležitost. Vyzkoušejte. Hotovo budete mít - i s upečením - za 40 minut a výsledek fakt stojí za to. Použít můžete jakékoliv ovoce. Já letos na ovocných moučnících ujíždím. A co vy?
Láska k vaření a dobrému jídlu mě provází už od dětství. Jako malá jsem strašně ráda pomáhala mamce s pečením vánočního cukroví a snad od devíti let jsem pekla, vařila a kuchtila dobrůtky. Mám dva sny týkající se vaření. První velký sen je otevřít si jednou svou malou cukrárnu. Mým druhým snem bylo založit si blog o vaření a jídle. Tento sen jsem si nyní rozhodla splnit. Vítejte u mě v kuchyni. Přeji Vám dobrou chuť! Leňulka
teeda ja dýně prostě miluju. máš u mě velké plus, vypadá náádherně ;-)
OdpovědětVymazat