Na tento recept jsem narazila v novém, srpnovém čísle časopisu Apetit a hned jsem jej musela vyzkoušet. Levanduli mám moc ráda, ale nikdy mě nenapadlo použít ji do jídla. Ale věřte, že to stojí za to.
Připravte si 250g tvarohu, 300 g polohrubé mouky, 200 g másla, 170 g třtinového cukru, 4 vejce, prášek do pečiva, vanilkový cukr, 1 dcl vody, hrst levandulových lístků a moučkový cukr na posypání.
A postup? Strašně jednoduchý. Utřete máslo s cukrem do pěny, poté přimíchejte opatrně žloutky a tvaroh a 1 dcl vody. Poté smíchejte v jiné míse mouku, vanilkový cukr, kypřící prášek a levanduli (může být sušená i čerstvá). Tuto sypkou směs po lžicích přimíchejte do tvarohové směsi. Úplně nakonec přimíchejte tuhý sníh ze 4 bílků.
Pečte při 180°C zhruba 45 minut ve vymazané a vysypané bábovkové formě.
Láska k vaření a dobrému jídlu mě provází už od dětství. Jako malá jsem strašně ráda pomáhala mamce s pečením vánočního cukroví a snad od devíti let jsem pekla, vařila a kuchtila dobrůtky. Mám dva sny týkající se vaření. První velký sen je otevřít si jednou svou malou cukrárnu. Mým druhým snem bylo založit si blog o vaření a jídle. Tento sen jsem si nyní rozhodla splnit. Vítejte u mě v kuchyni. Přeji Vám dobrou chuť! Leňulka
Jeeeeeeej Lenka, ja som robila levandulovu zmrzku. ak mi to vyjde, tak zajtra nahodim. Ake sme mali rovnake chute:). A levandula je fakt vyborna, ja som ju tiez doteraz nepouzivala. Babovecka urcite skvela, vyskusam.
OdpovědětVymazat