neděle 3. července 2011

Tarte flambé - francouzský cibulový koláč

Pro milovníky slaných koláčů tu dnes mám jednu francouzskou dobrůtku. Jde o tarte flambé. Něco jako francouzská pizza. Tady předkládám jednu verzi, samozřejmě náplně můžete obměňovat.

Na těsto si připravte 300 g hladké mouky, 150 ml vody, půl lžičky sušeného droždí, 30 g oleje a sůl.
Na náplň si připravte 200 ml zakysané smetany, 200 g tučného tvarohu, 500 g cibule, 250 g slaniny, 6 stroužků česneku, pepř, sůl, tymián.

Do mísy si nasypte mouku, do které zamíchejte sůl a droždí. Pomalu přidejte vodu a olej a vypracujte těsto, které nechte chvíli odpočívat.
Mezitím si nakrájejte slaninu na nudličky a orestujte. Cibuli nakrájejte na drobno a přimíchejte ke slanině a chvilku opékejte. V misce smíchejte smetanu s tvarohem, solí, pepřem, rozdrceným česnekem a tymiánem.
Těsto rozválejte a vložte do zapékací formy, kterou již máte vyloženou pečícím papírem! (může být i dortová). Těsto potřete tvarohovou směsí a navrch posypte cibulí se slaninou. Lehce poprašte tymiánem.
Pečeme v troubě vyhřáté na maximum velmi krátce, asi 7 minut.

Zdroj: Bravo, šéfe! Z. Pohlreich vaří mezinárodní kuchyni (trošku poupravené množství, po vlastní zkušenosti)

P.S. - Doporučuji si předpéct koláč pouze s tvarohovou směsí a cibuli se slaninou přidat až později! Je to lepší :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář. :-) Hezký den

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...