čtvrtek 21. července 2011

Cuketová směs k těstovinkám

Jako malá jsem cukety nesnášela, nechutnaly mi. Stejně jako olivy, výrazné sýry, špenát, ... Většina věcí mi nechutnala hlavně kvůli způsobům příprav, které jsem měla možnost ochutnat u známých nebo ve škole. Naštěsti jsem je v dospělosti ochutnala znovu a zamilovala jsem se do něj. Dnes jím všechno, až na kopr. Ten do mě nikdo nedostane!


Jelikož je právě sezona cuket v plném proudu, těšte se na spoustu receptíků s touto dobrůtkou. Od kamarádky jsem dostala asi 5ti kilovou krásku a dnes mi přišla i jedna menší v bedýnce do domu.
Připravila jsem proto takovou rychlovku, která je chuťově velmi výrazná.
Když připravuji cuketu, skoro vždy sáhnu po tymiánu, protože tymián chuť cukety výborně podtrhne a brusinky. Ano, brusinky. Nebojte se jich. Já je naprosto miluju... Můžete si je dát zapéci s hermelínem, na toasty, na cuketu, do těstovin, na pizzu.

No a teď už k tomu slibovanému receptu :-)
Na 2 porce si připravte:
1 střední cibule
4 stroužky česneku
1 střední cuketka (tak 30dkg)
tymián
20 dkg cherry rajčátka
100ml rajčatové š%távy
tymián
rozmarýn
sůl
brusinky
dýňové pesto
parmazán

Je to strašně jednoduché a rychlé. Nakrájejte cibulku a česnek a vhoďte do rozpálené pánve a opékejte na trošce olivového oleje. Poté přihoďte cuketku pokrájenou dle libosti, rajčátka, rajčatovou šťávu, tymián, rozmarýn a sůl a chvíli duste. Cuketka je hotová během chvilky :-). Poté přimíchejte uvařené těstoviny, lžíci brusinek, lžíci pesta, promíchejte a můžete podávat. Ozdobit můžete třeba opečenými kolečky cukety a hlavně nezapomeňte na parmazán. Mňam. Dobrou chuť

3 komentáře:

  1. to vypadá božsky ;-) určitě brzy vyzkouším, jen nemám to dýňové pesto :-(

    OdpovědětVymazat
  2. to jsem koupila ve Vídni na Genussfestivale :-) taková náhoda :-) až doma jsem zjistila že je z dýně ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. tak to si ho budu muset vyrobit sama až budou dýně :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář. :-) Hezký den

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...