pondělí 11. července 2011

Domácí mussli

Mezi moje nejoblíbenější snídaně patří mussli s jogurtem. Kupované v obchodě jsem zavrhla už dávno - schovaný cukr, zapékané, kalorické, nevíte co tam dají a v jaké kvalitě. Míchám si svoje vlastní mussli.
Podělím se s Váma o recept na můj aktuální mix (plus přibližná cena).


 200g ovesné vločky
200 g špaldové lupínky
100 g špaldové pukance
30 g drcených pšeničných klíčků
10 g otrub
100 g sušený banán
100 g sušené goji (kustovnice čínská)
50 g lískové oříšky v čokoládě
50 g kandované plátky aloe vera
50 g sušené fíky
50 g sušené brusinky
100 g kokosové lupínky
50 g slunečnicová semínka

Cereální základ (špaldové lupínky, ovesné vločky,...) kupuji ve zdravé výživě v bio kvalitě. Stejně tak i ovoce, ale přiznávám, že aloe jsem koupila normálně u stánku se sušeným ovocem a nevím nic moc o jeho složení. Ale jinak jde o suroviny v bio kvalitě a je toho strašně moc. Plná velká mísa.
Cenově mě to vyšlo cca na 220 Kč. (Nebio verze by byla alespoň o 50 Kč levnější) Pro koupi surovin doporučuji prodejny zdravé výživy nebo dm drogerii, kde se dá spousta bio surovin (z Rakouska) koupit i o trochu levněji než naše bio výrobky. :-)

Ale vůbec se toho nebojte :-). Dejte si tam vše co máte rádi :-). Uvidíte, že si domácí mussli zamilujete a na to z obchoďáků brzy zapomenete. Tak jako já.

Dobrou chuť.

2 komentáře:

  1. oo, milujem musli, Lenka, ďakujem za inšpiráciu, konečne sa aj ja odhodlám urobiť si vlastné :)) nech sa Tvojmu blogu a mňamkám darí :)

    OdpovědětVymazat
  2. Dekuji, vubec me nenapadlo kustovnici davat do musli. Ja miluji čaj z kustovnice.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář. :-) Hezký den

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...